Internationaal22 jan '23 13:10

Bijna 13.000 coronadoden in China in aanloop naar Chinees nieuwjaar

Auteur: Remy Kock

De Chinese overheid stelt dat er 12.600 Chinezen zijn overleden aan covidgerelateerde klachten in de week voor het Chinese nieuwjaar, waarbij 80 procent van de bevolking besmet zou zijn geraakt in de huidige uitbraak. Dat schrijft Bloomberg.

De Chinese overheid stelt dat er 12.600 Chinezen zijn overleden aan covidgerelateerde klachten in de week voor het Chinese nieuwjaar, waarbij 80 procent van de bevolking besmet zou zijn geraakt in de huidige uitbraak.
De Chinese overheid stelt dat er 12.600 Chinezen zijn overleden aan covidgerelateerde klachten in de week voor het Chinese nieuwjaar, waarbij 80 procent van de bevolking besmet zou zijn geraakt in de huidige uitbraak. (ANP / Associated Press)

Het gaat om de periode tussen 13 en 19 januari waarin er in totaal 12.658 sterfgevallen zijn gemeld die te herleiden zijn aan covid, aldus het Chinese Center for Disease Control and Prevention in een verklaring. Sinds 8 december is er sprake van bijna 60.000 doden.

Lees ook | Chinese economie doet het beter dan verwacht

Chef-epidemioloog Wu Zunyou heeft gesteld dat 80 procent van de Chinese bevolking momenteel besmet is met corona. Maar, hoewel familieleden en masse afreizen naar elkaar in het kader van het Chinese nieuwjaar, is de kans volgens Zunyou klein dat er een nieuwe grote uitbraak zal plaatsvinden in de aankomende maanden.

WHO

In totaal liggen er 471.739 mensen met covid in Chinese ziekenhuizen, waarvan er 51.683 in kritieke toestand zijn. De openbaring van de cijfers komt vlak nadat de World Health Organization China op het hart drukte meer informatie te verstrekken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen