Internationaal28 jan '23 11:07

Strengere borgvoorwaarden voor FTX-oprichter Bankman-Fried

Auteur: Remy Kock

Amerikaanse aanklagers hebben een rechter in New York gevraagd om strengere borgvoorwaarden op te leggen aan de omstreden FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, omdat de angst bestaat dat hij getuigen gaat beïnvloeden of bewijs wil vernietigen. Dat meldt Reuters.

Amerikaanse aanklagers hebben een rechter in New York gevraagd om strengere borgvoorwaarden op te leggen aan de omstreden FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, omdat de angst bestaat dat hij getuigen gaat beïnvloeden of bewijs wil vernietigen.
Amerikaanse aanklagers hebben een rechter in New York gevraagd om strengere borgvoorwaarden op te leggen aan de omstreden FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, omdat de angst bestaat dat hij getuigen gaat beïnvloeden of bewijs wil vernietigen. (ANP / AFP)

Volgens de aanklagers heeft Bankman-Fried onlangs nog pogingen ondernomen om contact te leggen met getuigen, en dus is districtsrechter Lewis Kaplan gevraagd om Bankman-Fried niet meer toe te staan om contact te zoeken met huidige of voormalige werknemers van FTX, zonder dat er een advocaat bij betrokken is.

Versleutelde communicatie

De aanklagers hebben de rechter tevens gevraagd om Bankman-Fried een verbod op versleutelde communicatie op te leggen. Daarmee zou het gebruik van onder meer Signal aan banden worden gelegd. Wel mag hij nog via sms, email en telefoon communiceren.

Lees ook | Aanklagers willen honderden miljoenen van FTX-oprichter afpakken

Bankman-Fried betaalde onlangs een borgsom van 250 miljoen dollar en woont sindsdien verplicht bij zijn ouders, nadat hij niet-schuldig pleitte in de fraudezaak rondom FTX. Advocaten van Bankman-Fried wilden niet op de zaak reageren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen