Internationaal7 feb '23 06:18Aangepast op 7 feb '23 09:21

Nederlands reddingsteam aangekomen in Turkije

Auteurs: BNR Webredactie en Mark van Harreveld

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is aangekomen in Turkije. Na de zware aardbeving heeft het land hulp gevraagd. Vanuit Nederland zijn 65 mensen en acht reddingshonden op pad om reddingswerk te verrichten. 'We zijn bijna compleet en dan gaan we het getroffen gebied in', zegt woordvoerder Jop Heinen van het USAR team.

Een jonge vrouw ruimt puin in Gaziantep. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is aangekomen in Turkije. Na de zware aardbeving heeft het land hulp gevraagd aan de hele wereld. En dus zijn er vanuit Nederland 65 mensen en ácht reddingshonden op pad om reddingswerk te verrichten.
Een jonge vrouw ruimt puin in Gaziantep. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is aangekomen in Turkije. Na de zware aardbeving heeft het land hulp gevraagd aan de hele wereld. En dus zijn er vanuit Nederland 65 mensen en ácht reddingshonden op pad om reddingswerk te verrichten. (ANP / Associated Press / Mustafa Karali)

Op de luchthaven waar het team is aangekomen is het druk: 'We zien veel reddingsteams binnenkomen, er is veel hulp aanwezig en onderweg. We hebben vier reddingsgroepen, mensen met een achtergrond als verpleegkundige, brandweerman of speurhondenbegeleider. Dit zijn mensen die in hun dagelijkse werk niets anders doen dan hulp verlenen.'

Hulp verdelen

Waar Heinen zich bevindt is het nog droog en ligt er geen sneeuw, in het getroffen gebied is dat anders met temperaturen onder het vriespunt. 'Dat heeft gevolgen voor wie hulp nodig heeft.' Heinen verwacht niet naar Gaziantep zelf te gaan. 'We kijken voortdurend waar hulp gewenst is, dat moeten we zo goed mogelijk verdelen.' Heinen verwacht in de loop ochtend onderweg te gaan.

Volg de ontwikkelingen in Turkije en Syrië hier in dit liveblog


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen