Internationaal7 feb '23 07:28Aangepast op 9 feb '23 09:03

Buitenlandcommissie Tweede Kamer in Kiev

Auteur: Mark van Harreveld

Nederlandse Kamerleden van de Buitenlandcommissie hebben een bezoek gebracht aan Kiev. Dat meldt het presidentieel bureau van president Zelenski. 'Je ziet een foto van Nederlandse Kamerleden van de Buitenlandcommissie die in ieder geval maandag in Kiev zijn geweest om in het kantoor van Zelenski te praten', zegt Europa-verslaggever Geert Jan Hahn tegen BNR.

Op de door het bureau gepubliceerde foto zijn onder meer Rudmer Heerema (VVD), de voorzitter van de Buitenlandcommissie, Sjoerd Sjoerdsma (D66), Ruben Brekelmans (VVD) en Kati Piri (PvdA) te zien.
Op de door het bureau gepubliceerde foto zijn onder meer Rudmer Heerema (VVD), de voorzitter van de Buitenlandcommissie, Sjoerd Sjoerdsma (D66), Ruben Brekelmans (VVD) en Kati Piri (PvdA) te zien.

'Een belangrijke medewerker van het presidentieel kantoor van Zelenski meldt dat nieuws vanochtend aan Oekraïense media. Je ziet een foto van Nederlandse Kamerleden de Buitenlandcommissie die in ieder geval gisteren in Kiev zijn geweest om in het kantoor van Zelenski te praten. Met als belangrijkste boodschap: de implementatie van Zelenski's Vredesformule', zegt Hahn.

Volg het laatste nieuws over de oorlog in Oekraïne hier

Op de door het bureau gepubliceerde foto zijn onder meer Rudmer Heerema (VVD), de voorzitter van de Buitenlandcommissie, Sjoerd Sjoerdsma (D66), Ruben Brekelmans (VVD) en Kati Piri (PvdA) te zien. 'Oekraïne is dankbaar voor de aanzienlijke bijstand die het Nederlandse parlement verleent bij het tegengaan van de Russische gewapende agressie: financieel, economisch, humanitair, militair en politiek.'

Vredesproces

Ook werden de Kamerleden geïnformeerd over de Oekraïense inzet voor vrede in de oorlog met Rusland. 'Oekraïne streeft naar een rechtvaardige vrede in de klassieke zin van het woord vanuit het oogpunt van het internationaal recht, wat betekent dat Rusland alle middelen worden ontnomen om agressieve acties tegen een andere staat te ondernemen.'

Meer weten over de ontwikkelingen in Oost-Europa? Beluister BNR Perestrojkast


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen