Internationaal5 mrt '23 18:51Aangepast op 5 mrt '23 22:40

Containerschip korte tijd vast in Suezkanaal

Auteur: Jorn Lucas

Een containerschip dat onderweg is naar Portugal, heeft korte tijd vastgelopen in het Suezkanaal. Sleepboten hebben na enkele uren het schip vlotgetrokken. Twee jaar geleden werd het kanaal voor een kleine week geblokkeerd door het schip Ever Given, met grote financiële schade tot gevolg.

Suezkanaal. Een containerschip dat onderweg is naar Portugal, is vastgelopen in het Suezkanaal. Sleepboten proberen het schip vlot te trekken.
Suezkanaal. Een containerschip dat onderweg is naar Portugal, is vastgelopen in het Suezkanaal. Sleepboten proberen het schip vlot te trekken. (Unsplash)

Volgens persbureau Reuters gaat het om het schip MSC Instanbul, onderweg van Maleisië naar Portugal, dat onder Liberiaanse vlag vaart. Het overige scheepvaartverkeer werd omgeleid van het westelijke naar het oostelijke kanaal om het schip te kunnen passeren.

Lees ook | SMIT wil meer geld voor vlottrekken Ever Given

Ever Given

Het is niet de eerste keer dat een schip vast komt te zitten in het Suezkanaal. Twee jaar geleden liep het schip Ever Green vast. Na zes dagen kon het doorvaren, de kosten van het oponthoud liep in de vele honderden miljoenen dollar. Het incident had wereldwijde gevolgen voor de scheepvaartmarkt en handel.

Lees ook | Varen door Suezkanaal wordt duurder


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen