Internationaal28 apr '23 05:49

Oud-vicepresident Mike Pence getuigt in zaak tegen Donald Trump

Auteur: ANP

De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence is donderdag in de rechtszaal verschenen om te getuigen in een zaak tegen zijn oude baas Donald Trump.

De zaak gaat over de rol van Trump bij de de Capitoolbestorming op 6 januari 2021 en zijn vermeende pogingen om de uitslag van de presidentsverkiezingen te ondermijnen. Volgens Amerikaanse media was Pence meer dan zeven uur in de rechtbank in Washington.

Pence was opgeroepen om te vertellen wat hij met Trump voorafgaand aan de Capitoolbestorming heeft besproken.
Pence was opgeroepen om te vertellen wat hij met Trump voorafgaand aan de Capitoolbestorming heeft besproken. (ANP / AFP)

Probeerde getuigenis te voorkomen

Op de dag van de bestorming moest Pence de verkiezingsuitslag bekrachtigen, in zijn rol als voorzitter van de Senaat. Trump en zijn aanhangers wilden dat hij dat niet zou doen omdat ze geloofden dat de verkiezingen niet eerlijk waren verlopen. Pence was opgeroepen om te vertellen wat hij met Trump voorafgaand aan de Capitoolbestorming heeft besproken.

Lees ook | Trump probeert via hoger beroep getuigenis Pence te voorkomen

Het is een van de vele onderzoeken en zaken die lopen tegen Trump. De oud-president probeerde via de rechter tevergeefs te voorkomen dat Pence zou getuigen. Eerdere pogingen om getuigenissen te voorkomen waren ook mislukt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen