Internationaal26 mei '23 06:50

G7-landen komende week om tafel over kunstmatige intelligentie

Auteur: ANP

De landen die zijn vertegenwoordigd in de G7 hebben op 30 mei hun eerste overleg over kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens de G7-top afgelopen weekend spraken de deelnemers af een werkgroep te starten waarin kwesties rond snelgroeiende AI-toepassingen als ChatGPT besproken worden.

Minister Takeaki Matsumoto (midden). De landen die zijn vertegenwoordigd in de G7 hebben op 30 mei hun eerste overleg over kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens de G7-top afgelopen weekend spraken de deelnemers af een werkgroep te starten waarin kwesties rond snelgroeiende AI-toepassingen als ChatGPT besproken worden.
Minister Takeaki Matsumoto (midden). De landen die zijn vertegenwoordigd in de G7 hebben op 30 mei hun eerste overleg over kunstmatige intelligentie (AI). Tijdens de G7-top afgelopen weekend spraken de deelnemers af een werkgroep te starten waarin kwesties rond snelgroeiende AI-toepassingen als ChatGPT besproken worden. (EPA)

De Japanse minister van Communicatie Takeaki Matsumoto kondigde vrijdag aan dat tijdens de eerste bijeenkomst van de groep, die de naam Hiroshima AI process heeft gekregen, zaken worden besproken als intellectueel eigendom, desinformatie en de wijze waarop de technologie gereguleerd moet worden.

Lees ook | Chipoorlog breekt uit, China blokkeert import vanuit VS

Matsumoto zei dat Japan als G7-voorzitter de leiding zal nemen in de discussie over het gebruik van AI-technologie. Hij hoopt dat de werkgroep aan het einde van het jaar in staat is aanbevelingen te doen aan staatshoofden. De groep zal daarvoor input vragen aan de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) een samenwerkingsverband van bijna veertig landen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen