Internationaal31 mei '23 10:24

China onthaalt Elon Musk als held

Auteur: Jorn Lucas

Tesla-topman Elon Musk is overladen met lof tijdens een bezoek aan China. Op Chinese sociale media wordt hij gezien als 'pionier', een 'broeder' en sommigen zien hem zelfs als toekomstig president van de Verenigde Staten. Het is voor het eerst in drie jaar dat Musk China bezoekt, sindsdien is de concurrentie voor Tesla flink toegenomen, zeker door in China geproduceerde elektrische auto's.

Tesla-topman Elon Musk is overladen met lof tijdens een bezoek aan China. Op Chinese sociale media wordt hij gezien als 'pionier', een 'broeder' en sommigen zien hem zelfs als toekomstig president van de Verenigde Staten.
Tesla-topman Elon Musk is overladen met lof tijdens een bezoek aan China. Op Chinese sociale media wordt hij gezien als 'pionier', een 'broeder' en sommigen zien hem zelfs als toekomstig president van de Verenigde Staten. (ANP / Associated Press)

Musk spreekt tijdens zijn bezoek met de Chinese ministers van Buitenlandse zaken, Handel en Industrie. Ook heeft hij gedineerd met ceo Zeng Yuqun van batterijleverancier CATL. Hoewel er weinig bekend is over deze gesprekken heeft het bezoek van Musk gezorgd voor enthousiasme op de Chinese sociale media.

Lees ook | Mogelijk datalek bij Tesla

Idool

'Hij is een wereldwijd idool', schrijft een gebruiker. 'Elon Musk is gewoon geweldig, kon China maar iemand als Elon Musk hebben.' Na de heropening van de Chinese economie zijn meerdere ceo's op bezoek geweest in China, maar noch Apple-ceo Tim Cook, noch Jamie Dimon van JP Morgan en Laxman Narasimhan van Starbucks werden trending topic. Niet op het Twitter van Musk, dat platform is geblokkeerd in China.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen