Internationaal3 jun '23 10:19Aangepast op 3 jun '23 10:41

Honderden doden bij ernstige treinramp India

Auteur: BNR Webredactie

Zeker 260 mensen zijn gedood en 650 raakten gewond bij het ergste treinongeluk in India in ruim twintig jaar, nadat een passagierstrein in het oosten van het land van de rails raakte en op een andere trein botste. Dat meldt een woordvoerder van de South Eastern Railway. Er is een uitgebreide speur- en reddingsoperatie opgezet, waarbij honderden brandweerlieden, politieagenten en speurhonden betrokken zijn.

Videobeelden laten ontspoorde treinwagons en beschadigde sporen zien, die het reddingsteams flink bemoeilijken om de ernstig beschadigde wagons te doorzoeken, op zoek naar overlevenden. Een getuige die betrokken was bij reddingsoperaties noemt het geschreeuw van de gewonden en de familieleden van de doden hartverscheurend. Gewonden worden naar ziekenhuizen in het district Balasore in de staat Odisha gebracht.

Zeker 260 mensen zijn gedood bij het ergste treinongeluk in India in ruim twintig jaar, nadat een passagierstrein in het oosten van het land van de rails raakte en een andere trein raakte. Dat meldde een woordvoerder van de South Eastern Railway. Bij het ongeval raakten ten minste 650 mensen gewond.
Zeker 260 mensen zijn gedood bij het ergste treinongeluk in India in ruim twintig jaar, nadat een passagierstrein in het oosten van het land van de rails raakte en een andere trein raakte. Dat meldde een woordvoerder van de South Eastern Railway. Bij het ongeval raakten ten minste 650 mensen gewond. (ANP / Associated Press)

Het ongeval gebeurde vrijdag rond zeven uur 's avonds plaatselijke tijd, toen de Howrah Superfast Express van Bengaluru naar Howrah in West-Bengalen in botsing kwam met de Coromandel Express van Kolkata naar Chennai. De Indiase premier Narendra Modi is inmiddels ter plaatse, meldt persbureau ANI op basis van bronnen. De eerste secretaris van de staat Odisha, Pradeep Jena, meldt op Twitter dat er meer dan 200 ambulances ter plaatse zijn geroepen en dat inmiddels ook bijna 200 artsen ter plekke zijn.

Lees ook | Dodelijk slachtoffer treinbotsing werkte voor BAM

Minister van Spoorweg Ashwini Vaishnaw heeft de families van de doden 1 miljoen roepies (12.000 dollar) in het vooruitzicht gesteld, terwijl de zwaargewonden 200.000 roepies krijgen. Vaishhnaw spreekt van een 'groot, tragisch ongeval'. 'Onze volledige aandacht gaat naar de reddings- en hulpverleningsoperatie en we proberen ervoor te zorgen dat de gewonden de best mogelijke behandeling krijgen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen