Internationaal10 jun '23 14:56

Franse fiscus jaagt op zwembad-eigenaren

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

De Franse belastingdienst heeft meer dan 120.000 zwembaden in het hele land opgespoord die niet bij de belastingen zijn aangegeven door luchtfoto's te analyseren. Fransen die zo'n zwembad hebben, kregen van de belastingdienst te horen dat ze dertig dagen de tijd hebben om alsnog hun zwembad aan te geven en erbij grootte, bouwjaar en andere details te vermelden.

De Franse belastingdienst, die zo op extra inkomsten van rond de 50 miljoen euro hoopt, heeft met een bedrijf samengewerkt om software te ontwikkelen waarmee foto's die gemaakt zijn door het National Geographic Institute geanalyseerd kunnen worden.
De Franse belastingdienst, die zo op extra inkomsten van rond de 50 miljoen euro hoopt, heeft met een bedrijf samengewerkt om software te ontwikkelen waarmee foto's die gemaakt zijn door het National Geographic Institute geanalyseerd kunnen worden. (Foto: Screenshot Google Maps)

De Franse belastingdienst, die zo op extra inkomsten van rond de 50 miljoen euro hoopt, heeft met een bedrijf samengewerkt om software te ontwikkelen waarmee foto's die gemaakt zijn door het National Geographic Institute geanalyseerd kunnen worden. Bij een test in de herfst van 2021 werden 20.000 zwembaden ontdekt die niet waren aangegeven. In Europa is Frankrijk een van de landen met het grootste aantal privézwembaden. Een nieuw zwembad moet binnen drie maanden na de bouw worden opgegeven bij de autoriteiten als het groter is dan tien vierkante meter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen