Internationale politiek4 jul '16 11:23Aangepast op 4 jul '16 12:57

Nigel Farage stapt op als leider UKIP

Auteur: Koos Tervooren

Nigel Farage stapt op als leider van de eurosceptische partij UKIP. Dat kondigde de Britse politicus zojuist aan in een persconferentie.

Nigel Farage. Foto ANP
Nigel Farage. Foto ANP

De politicus begon aan de gewonnen Brexitcampagne omdat hij zijn land terug wilde. Nu zegt Farage zijn leven terug te willen.

Het is de derde keer dat hij ontslag neemt bij UKIP. Twee keer kwam hij daarop terug. Nu verzekert hij dat zijn besluit definitief is. Farage blijft wel aan als Europarlementariër, naar eigen zeggen om te kunnen toezien op de onderhandelingen over het Britse vertrek uit de Europese Unie.

 

Alles over Brexit

Volgens correspondent Lia van Bekhoven is dit niet per se het einde van Farage in de politiek. Over vier jaar zijn er parlementaire verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. 'Hij heeft altijd gezegd een zetel in het Britse parlement te willen verzilveren.'

Tijdens de conferentie zei de Brit dat hij nooit de politiek in is gegaan om carrière te maken. Zijn voornaamste doel was om het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te halen. Dat lijkt nu gelukt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen