Internationale politiek15 jul '16 18:24Aangepast op 15 jul '16 19:14

Nice komt bij van bloedige aanslag

Auteur: BNR Webredactie

Nog 48 mensen zijn in levensgevaar. Nice komt bij van een zeer bloedige aanslag. Premier Rutte reageerde in Mongolië, waar hij is voor een Europees Aziatische top, maar waar de gesprekken vooral over Nice gaan.

Foto: ANP
Foto: ANP

Bij de aanslag in Nice van gisteren zijn ook twee Nederlandse kinderen gewond geraakt, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een meisje van 14 en een jongen van 9. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De Nederlandse ambassadeur heeft contact met een familielid van de kinderen. Over de ernst van de verwondingen kunnen we geen mededelingen doen. De twee kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit, maar wonen al geruime tijd met hun familie in Frankrijk.

Vanwege de privacy kan het ministerie van Buitenlandse Zaken geen nadere informatie geven. Vanuit Mongolië laat premier Rutte weten dat de strijd tegen het internationale terrorisme onverminderd door zal gaan.

 

Nog ongeveer vijftig mensen verkeren in kritieke toestand na de aanslag, meldde president François Hollande vanmiddag. De aanslag kostte zeker 84 mensen het leven. Dat heeft de Franse president François Hollande vrijdag gezegd op een persconferentie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen