Internationale politiek24 aug '16 08:44

Ben jij voorbereid op een ramp?

Auteur: Noémi Prent

Mensen moeten thuis weer voorraden aanleggen, om bestand te zijn tegen een ramp of zelfs oorlog. Dat vindt de Duitse regering. Vandaag besluiten ze in Berlijn over het promoten van noodpakketten.

Foto: ANP
Foto: ANP

In Nederland werd jaren geleden een soortgelijke campagne gevoerd, maar daar zijn nu geen plannen voor. Toch zijn we nog onvoldoende voorbereid op een echte calamiteit, zegt Jeroen Klaassen van Prepshop.nl. Zelf is hij al redelijk zelfvoorzienend, ontdekte verslaggever Hugo Reitsma. 

In zijn voorraadkast vinden we onder andere tarwebloem, popcorn en bonen. 'Zowel blikken als potten blijven lang houdbaar', tipt Klaassen. 'Wij eten veel vers. Dit is nog over uit een tijd dat ik niet zo vers at.' De prepper heeft zelfs bier en kippen voor het geval de apocalyps komt. 'Ik brouw mijn eigen kratten. De kippetjes gebruik ik voor zowel de eieren als het vlees.'

Volgens Klaassen is water het meest belangrijk om in huis te hebben voor een eventuele ramp. 'Calamiteiten zullen in iedere vorm blijven bestaan. Iedere storing in water, gas of licht is eentje die je direct treft. Daar zijn we enorm afhankelijk van geraakt', vertelt hij. Klaassen is niet alleen prepper om praktische redenen, maar heeft er ook veel plezier in.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen