Internationale politiek5 sep '16 11:34

Truckers en bewoners strijden tegen The Jungle

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Vrachtwagenchauffeurs, boeren en bewoners van de Franse plaats Calais protesteren samen tegen het grote illegale vluchtelingenkamp The Jungle. De actievoerders zijn de overlast in en rondom het kamp van de ruim 7000 vluchtelingen zat.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

De snelweg richting Parijs is sinds acht uur vanmorgen aan beide kanten geblokkeerd door vrachtwagens. Ook bewoners, winkeliers en boeren hebben zich aangesloten bij de protesten. De actievoerders beklagen zich over de vluchtelingen die in Calais verblijven in de hoop een oversteek te kunnen maken naar Groot-Brittannië. Ze zouden daarbij het verkeer en de bedrijvigheid in de stad hinderen.

Onhoudbare situatie
De Europese Transport en Logistiek organisaties, waaronder ook Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben premier Valls in een brief opgeroepen het kamp te ontruimen. Een woordvoerder van TLN zegt in het Financieele Dagblad: ‘De situatie is onhoudbaar. De migranten zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Om de veiligheid van de chauffeurs te waarborgen, is wat ons betreft ontruiming van het kamp de enige werkbare oplossing.’

Correspondent Eveline Bijlsma is bij het protest en zij doet vanmiddag veslag in Spitsuur vanaf 16.00 uur.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen