Internationale politiek22 sep '16 16:40

Britse minister onder vuur in Bahama Leaks

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Neelie Kroes is niet de enige prominente naam die uit de 1,3 miljoen gelekte documenten van de Bahama Leaks naar boven komt. De Britse Minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd komt namelijk ook voor in de bestanden.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Rudd wordt in de Bahama Leaks genoemd als directeur van twee venootschappen die op de Bahama’s geregistreerd stonden, vertelt Matthijs Schiffers, correspondent in het Verenigd Koninkrijk. ‘Het is moeilijk in te schatten of dit gevolgen gaat hebben voor haar taak als minister. David Cameron moest na de Panama Papers ook al met de billen bloot. In dit geval zijn er ook een aantal leden van oppositie die om openheid vragen.’

Volgens Schiffers hebben verhalen als deze, rond het ontwijken van belasting en fraude, mede bijgedragen aan een stem voor de Brexit in juni dit jaar. ‘Een hoop mensen in dit land denken dat ze te maken hebben met een kleine happy few, die nauwelijks belasting betalen. Dit terwijl het gewone volk het zat is en dus voor de Brexit stemde. Dat speelt hier op de achtergrond mee en dat maakt het allemaal heel gevoelig’, aldus Schiffers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen