Internationale politiek23 sep '16 13:22

Video: Amerikaanse ster-acteurs voeren anti-Trump campagne

Auteur: Karlijn Meinders

Komende maandag vindt het eerste debat plaats tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Niet voor het eerst mengen ook bekende Amerikanen zich in de campagnestrijd, met (weer) een smeuïge video als gevolg.

Foto: ANP/HH-Stephen Crowley
Foto: ANP/HH-Stephen Crowley

In een vermakelijke, doch dringende videoboodschap roepen bekendheden als Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Don Cheadle en Julianne Moore mensen op om zich te laten registreren en te gaan stemmen 'nu we de nachtmerrie nog kunnen stoppen'.

Anti-Trump

In de video wordt de naam Trump niet genoemd, maar het wordt al snel duidelijk dat de sprekers niet aan zijn kant staan door uitspraken als: 'A racist abusive coward who could permanently damage the fabric of our society' en 'Do we really want to give nucleair weapons to a man whose signature move is firing things?'.

De video eindigt met een vrolijke noot: 'ga stemmen en Mark Ruffalo zal een naaktscène doen in zijn volgende film'. Het zou ons niet verbazen als dat weer een paar Amerikanen over de streep van het stemhokje heeft getrokken.

Debat

Maandag krijgen Clinton en Trump 90 minuten de tijd om te laten zien dat zij de juiste persoon zijn om het land te gaan leiden. Het is het eerste debat in een reeks van drie en volgens kenners hangt er gigantisch veel van af. Naar het eerste debat tussen Barack Obama en Mitt Romney in 2012, keken 67.2 miljoen mensen. Van het komende tv-debat wordt verwacht dat dit aantal nog veel hoger zal liggen.

Gerelateerde artikelen