Internationale politiek9 nov '16 07:25Aangepast op 10 nov '16 12:29

Koning vindt KLM te duur

Auteur: BNR Webredactie

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is niet blij dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima met Emirates naar het staatsbezoek in Nieuw-Zeeland is gevlogen. De piloten vinden dat het koninklijk paar met KLM had moeten vliegen, maar zegt de koning 'Emirates is goedkoper'.

Image

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag (plaatselijke tijd) in Auckland zijn driedaagse staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland afgesloten. Aan het begin van de avond vliegt het koninklijk gezelschap met Emirates richting Nederland.

Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) is vliegen met Emirates een verkeerde keuze. De koning zou volgens de VNV de alliantie KLM-Air France moeten ondersteunen. Willem-Alexander gaf aan waarom dit keer voor een andere maatschappij is gekozen. Emirates was sneller en goedkoper, aldus de koning.

Het koninklijk transport was ook voor de achtereenvolgende staatsbezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland onderwerp van discussie, omdat voor de zeven binnenlandse vluchten en het vervoer tussen beide landen het regeringstoestel was ingevlogen. Dat was aldus de RVD voordeliger dan het inhuren van een vliegtuig ter plekke of het aannemen van een aanbod van Australië om een toestel te gebruiken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen