Internationale politiek9 nov '16 10:07Aangepast op 9 nov '16 13:31

Beurzen onderuit, maar AEX reageert mild op Trump

Auteur: Noémi Prent

De winst van Trump zorgt voor treurige beleggers in onder andere Japan, China en Australië. Maar het effect van Trump op de Amsterdamse beurs valt mee, ondanks dat de beurs even flink in het rood stond.

De AEX opent na de verkiezingsuitslag.
Foto: ANP
De AEX opent na de verkiezingsuitslag. Foto: ANP

Na de overwinning van Donald Trump opende de Amsterdamse beursindex AEX 3 procent lager. 'Het begon volgens het draaiboek, dat Hillary voorlag', vertelt beurskenner Pieter Jan Datema. 'Op het moment dat Trump Florida overneemt, worden die markten nerveus en krijg je grote bewegingen.' De daling op de AEX bleef uiteindelijk beperkt tot 1,5 procent, wellicht door de verzoenende toon die Trump aansloeg tijdens zijn overwinningsspeech.

Bloedbad Aziatische beurzen

De naderende overwinning van Donald Trump zorgde vanmorgen voor een bloedbad op de Aziatische beurzen. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio daalde maar liefst 5,4 procent tot 16.251,54 punten. Ook de Hang Seng in Hongkong speelde flink terrein kwijt en daalde tussentijds met 3 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 2 procent en de Kospi in Seoul speelde 2,7 procent kwijt.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen