Internationale politiek9 nov '16 15:51Aangepast op 9 nov '16 17:19

Clinton doorbreekt stilte na nederlaag

Auteur: Karlijn Meinders

Vanmiddag zal Hillary Clinton beginnen aan de speech waarin ze haar nederlaag erkent. Clinton hield haar speech niet zoals gebruikelijk direct na de bekendwording van de verkiezingsuitslag.

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens de Engelse Evening Standard had ze haar concession speech wel klaar liggen, maar was ze te erg van slag om hem voor te dragen. Clinton heeft Trump wel gebeld om hem te feliciteren met zijn overwinning. Haar campagnemanager John Podesta had iets voor de uitslag definitief duidelijk werd de democratische aanhangers al naar huis gestuurd. Toen bleek ook al dat een speech van haar kant die avond uit zou blijven.

Amerika correspondent Reinout van Wagtendonk: 'Clinton is een zeer professioneel politicus. Ze gaat waarschijnlijk voortborduren op het thema dat Donald Trump heeft ingezet in zijn speech vannacht, namelijk Amerikaanse eenheid. Ik vermoed dat ze in staat is om als boodschap te brengen: nu moeten we de rangen sluiten en deze president het beste wensen. Ze zal er alles aan doen om niet over te komen als een sore loser.'

Houd de site en de zender in de gaten voor het laatste nieuws, je hoort de speech zometeen live op BNR.

En een schrale troost voor Clinton: ze heeft wel gewonnen als het gaat om de popular vote.

Gerelateerde artikelen