Internationale politiek16 nov '16 13:38

Trump: 'Het gaat er hier georganiseerd aan toe hoor'

Auteur: Kay Rutten

De gekozen Amerikaanse president Donald Trump heeft op Twitter tegengesproken dat er onrust en verwarring zijn ontstaan in zijn team. Trump liet weten dat het samenstellen van zijn regering en adviesploeg volgens 'een zeer georganiseerd proces verloopt.'

Foto: HH/John Locher
Foto: HH/John Locher

Met deze tweet reageert Donald Trump op berichten uit de Amerikaanse media. Die melden dat het niet botert binnen het team wat zijn presidentschap voorbereid.

Uitgestapt

Twee personen die zich bezighielden met nationale veiligheid zijn inmiddels uit het team gestapt. Mike Rogers, die werd genoemd als kandidaat voor het leiden van de inlichtingendienst CIA, stapte plotseling op. Ook Matthew Freedman is uit het team verdwenen. Volgens de New York Times is hij aan de kant gezet. Dit biedt overigens wel kansen voor een andere kandidaat voor het CIA directeurschap, Pete Hoekstra. De Amerikaanse veiligheidsexpert met Nederlandse roots is een loyale Trump-aanhanger.

Volgens diezelfde Amerikaanse media is het de schoonzoon van Trump die zowel Rogers als Freedman aan de kant heeft geschoven. Jared Kushner is een Amerikaanse zakenman en de man van Trumps dochter Ivanka.

Gerelateerde artikelen