Internationale politiek28 nov '16 10:15Aangepast op 28 nov '16 11:54

Trump: 'Zonder stemfraude had ik de meeste stemmen'

Auteur: Kay Rutten

Donald Trump zegt dat hij ook in absolute aantallen de meeste stemmen heeft gehaald in de Amerikaanse verkiezingen omdat er miljoenen illegalen stemmen zijn uitgebracht op de Democraten. Daarnaast beticht hij de Democraten van kiezersfraude.

Foto: ANP/John Gurzinski
Foto: ANP/John Gurzinski

Trump beweert dat er bij de presidentsverkiezingen in de staten Virginia, New Hampshire en Californië op grote schaal gefraudeerd is door de Democraten. Volgens Trump zouden 'miljoenen mensen' illegaal hebben gestemd in deze staten. Daarnaast zouden volgens de aankomende president de media dit niet naar buiten brengen omdat zij partijdig zouden zijn. Trump presenteert overigens geen enkele onderbouwing voor zijn scherpe beschuldigingen.

De Groene Partij

Trump reageerd hiermee op de aanvraag voor een hertelling van Jill Stein. Zij is de kandidate van de Groene Partij, een kleine onafhankelijke partij in het Amerikaanse electorale systeem dat zich vooral sterk maakt voor ecologische programmapunten. Zij heeft via crowdfunding miljoenen dollars opgehaald om een hertelling aan te vragen in Wisconsin, Michigan en Pennsylvania. In die staten zou er gefraudeerd zijn met de stemcomputers waardoor Hillary Clinton verloor.

Inmiddels heeft Stein genoeg geld opgehaald om de procedure voor een hertelling op te starten.

Gerelateerde artikelen