Internationale politiek7 dec '16 11:47

'Pizzagate' kost Flynn junior de kop

Auteur: Kay Rutten

Michael Flynn junior is uit het overgangsteam van aanstaand president Trump gestapt. Hij had getwitterd over 'pizzagate', een complottheorie die een pizzatent, een pedofielennetwerk en Hillary Clinton aan elkaar linkt.

Foto Generaal Michael Flynn met op de achtergrond zijn zoon: ANP/Eduardo Munoz Alvarez
Foto Generaal Michael Flynn met op de achtergrond zijn zoon: ANP/Eduardo Munoz Alvarez

Flynn junior is de zoon van generaal Michael Flynn, de beoogde veiligheidsadviseur van aanstaand president Donald Trump. Flynn junior speelde in het overgangsteam een 'administratieve rol'.

Hij kwam in opspraak door een tweet over nepnieuws over een pedofielennetwerk dat zou worden gerund door Hillary Clinton en haar campagnemanager John Podesta vanuit de Washingtonse pizzatent 'Comet Ping Pong'. 

Zondagavond stapte een gewapende man de pizzatent binnen en loste een schot. Hij kwam verhaal halen nadat hij het nepnieuws had gelezen. Niemand raakte gewond.

Opgestapt

Michael Flynn junior twitterde na het incident: 'Totdat wordt aangetoond dat #pizzagate niet klopt, zal het een verhaal blijven.' Dit leidde tot een storm van protest. Volgens het Amerikaanse CBS stapte hij kort daarop zelf uit het team toen bleek dat Trump geen energie of kapitaal wilde investeren in het verdedigen van Flynn junior.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen