Internationale politiek23 mrt '17 10:11Aangepast op 23 mrt '17 10:26

AK-partij: 'ArenA en Gelredome pasten hun beleid plots aan'

Auteur: BNR Webredactie

De Amsterdam ArenA en de Arnhemse Gelredome zouden hun beleid hebben aangepast na het verzoek van de Turkse AK-partij of Erdogan er kon komen spreken. Dat zegt Mustafa Aslan, een woordvoerder van de Nederlandse afdeling van die partij.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Woordvoerders van de Amsterdam ArenA, Gelredome en Ziggo Dome meldden vanochtend dat zij het verzoek van Erdogan hebben geweigerd. Na die weigering heeft Erdogan twee ministers naar ons land gestuurd. Mustafa Aslan, woordvoerder van de Nederlandse afdeling van Erdogans AK-partij bevestigt dat hij zelf wilde komen. 'We hebben eerst met Ahoy gesproken. En die hebben echt hun best gedaan om ons een podium te geven. Maar vanwege andere evenementen is het niet gelukt, uiteindelijk.'

Daarna stapte Aslan naar de Ziggo Dome, die er überhaupt niets van wilde weten zodra de naam Erdogan viel. De Amsterdam Arena en de Gelredome zegden in eerste instantie wel toe, volgens de woordvoerder. 'Maar achteraf hebben ze het afgezegd, met de mededeling dat ze besloten hebben om vanaf nu opeens geen politiek inhoudelijke evenementen meer te houden. Ze hebben hun beleid aangepast.' Aslan zegt dat hij een stadion als de Arena 'zeker' gevuld had gekregen.

Het ziet er voor nu naar uit dat er helemaal geen campagne-bijeenkomsten van Erdogan of Erdogans partij meer zullen zijn in Nederland. 'Wat ik nu weet is dat hij definitief niet gaat komen', zegt Aslan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen