Brexit14 jul '16 06:26Aangepast op 14 jul '16 08:11

Koenders: Johnson verrassende keuze

Auteur: Thijs Baas

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders is verrast over de keuze van de nieuwe Britse premier Theresa May om Boris Johnson te benoemen als minister van Buitenlandse Zaken.

Foto: ANP
Foto: ANP

Maar als je er wat dieper over nadenkt is het volgens hem ook wel logisch dat zij een team heeft aangesteld dat pro-Brexit was en dus recht doet aan de uitkomst van het referendum. Hij kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe collega, zegt hij op BNR. 'Ik heb de indruk dat de nieuwe premier echt mensen heeft benoemd die in het Brexit-kamp zaten en het Verenigd Koninkrijk uit Europa willen.'

'Ik weet niet of hij de onderhandelingen gaat doen, dat is nog net te vroeg om te zeggen. Ik heb hem ook nog niet gesproken, dus we moeten het eerlijk gezegd afwachten. Het is een flamboyante man, die heel veel gezegd over buitenlandse leiders, dus ik denk dat we in ieder geval interessante bijeenkomsten kunnen krijgen met hem als minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk.' Johnson was eerst zelf in de race voor de opvolging van David Cameron maar haakte onverwacht af. Maar nu krijgt hij toch een plek in het nieuwe kabinet.

Beeld: The Mirror
Beeld: The Mirror

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen