Amerikaanse Verkiezingen31 aug '16 10:52Aangepast op 31 aug '16 16:17

Trump en Mexicaanse president gaan praten

Auteur: Wesley Schouwenaars

Donald Trump heeft vandaag een ontmoeting met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. De Mexicaanse president nodigde Trump via Twitter uit voor een gesprek

Foto HH/Associated Press
Foto HH/Associated Press

De ontmoeting is opmerkelijk omdat Trump zich op zijn zachtst gezegd niet echt positief heeft uitgelaten over Mexicaanse immigranten. Volgens de Republikein moeten illegale immigranten uit Mexico geweerd worden door een muur te bouwen op de grens met de Amerikaanse zuiderburen. Bovendien zou die muur door de Mexicanen zelf betaald moet worden.

Vorig jaar zei Trump in een speech dat Mexico niet zijn goede mensen naar de Verenigde Staten stuurt, maar juist de mensen met problemen. Hij geeft de immigranten de schuld van drugsgerelateerde problematiek en criminaliteit en noemde ze verkrachters. In een gesprek met de Amerikaanse nieuwszender CNN zei Trump dat het niet alleen Mexicaanse immigranten zijn die problemen met zich meebrengen, maar dat immigranten vanuit de hele wereld daarvoor verantwoordelijk zijn. 'We weten niet wat er binnenkomt', zei hij.

In reactie op de uitspraken van Trump vergeleek Peña Nieto hem met de dictators Adolf Hitler en Benito Mussolini. Het lijkt erop dat de Republikein zijn uitspraken enigszins wil rechtzetten nu de verkiezingen dichterbij komen. Zijn ontmoeting met de Mexicaanse president vindt enkele uren voor een belangrijke speech in Arizona plaats. Verwacht wordt dat Trump in de speech zijn immigratiebeleid uiteen zal zetten.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen