Amerikaanse Verkiezingen11 okt '16 17:34Aangepast op 11 okt '16 23:35

'Ontketende' Trump heeft nu Republikeinen op de korrel

Auteur: Thijs Baas

Dat Donald Trump alles wat riekt naar Democraat tegenwoordig wel rauw lust is bekend. Even leek het er zelfs op dat hij door de gemeenschappelijke vijand dikke vriendjes werd met de Republikeinse gevestigde orde. Maar nu die zich steeds meer van zijn eigen kandidaat distantieert, zijn Trumps partijgenoten de gebeten hond.

Foto: AFP/ANP
Foto: AFP/ANP

Loyaliteit kent geen tijd, maar nu Trumps Republikeinse imperium langzaam maar zeker afbrokkelt, komt hij erachter dat afvallige partijgenoten een stuk taaier zijn dan zijn Democratische opponente.

 

Op Twitter, tenminste, waar 'The Donald' de Democraten zelfs als schoolvoorbeeld neemt van hoe je binnen een partij met elkaar dient om te gaan. Je zou bijna denken dat Trump toch op het verkeerde paard gewed heeft toen hij destijds besloot namens de Republikeinen de presidentiële strijd aan te gaan...

Maar ach, wat zou hij zich ook druk maken? Ondanks alle tegenwerking heeft Trump zich nu ontdaan van zijn laatste ketens, laat hij weten. Hij kan nu blind zijn eigen pad volgen, zonder zich al te veel van anderen aan te trekken.

Gelukkig heeft 'ie toch nog aardig wat Republikeinse vrienden over, die de fratsen van de 'zwakke Republikeinse leider' Paul Ryan ook zat zijn. Een telefonisch spoedberaad leverde Ryan gisteren dan ook niet echt de massale steun op waarop hij hoopte.

Al is het soms wel vechten tegen de bierkaai, als je je allerbeste beentje voorzet tijdens een debat, maar van de partij-elite nul op het rekest krijgt. Arme, arme Donald. Hij moet het in zijn eentje klaren. Hij voelt zich zo verdomd alleen...

 

Gerelateerde artikelen