Amerikaanse Verkiezingen28 okt '16 17:40Aangepast op 28 okt '16 18:13

Barack Obama: Michelle wordt nooit een politicus

Auteur: Sam de Voogt

Fans van Michelle Obama kunnen het idee van een presidentschap van de huidige First Lady uit hun hoofd zetten. Volgens haar man Barack Obama heeft ze er niet genoeg geduld voor.

Obama sprak vanochtend Amerikaanse tijd in het radioprogramma Sway in the Morning over zijn vrouw. Hij zei dat ze zich 'nooit kandidaat zal stellen'. Obama: 'Ze is een van de meest talentvolle en briljante mensen die er is, en ik kan niet trotser zijn op haar. Maar Michelle heeft niet het geduld of de neiging om zelf een kandidaat te zijn. Neem dat maar van mij aan.'

Michelle Obama heeft een groeiende schare fans sinds ze een aantal indrukwekkende speeches heeft gegeven ter ondersteuning van de huidige campagne van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton. Onder meer op de Democratische conventie en onlangs tijdens een bijeenkomst in Manchester in de staat New Hampshire trok ze op gepassioneerde wijze van leer tegen de Republikeinse kandidaat met leuzes als 'When they go low, we go high'.

Michelle Obama's speech tijdens de Democratische conventie:

 

Sindsdien was de speculatie over een mogelijk kandidaatschap van Obama toegenomen, maar die hoop kan nu de prullenbak in.

Beluister hieronder het interview met Obama terug (quote over Michelle van 10.10)

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen