Amerikaanse Verkiezingen30 okt '16 22:06

Clinton voelt nieuw e-mail-rumoer in peiling

Auteur: BNR Webredactie

Hillary Clinton is in de peilingen iets teruggevallen. Dat is een gevolg van de bekendmaking door FBI-directeur James Comey dat er nieuwe e-mails zijn opgedoken waarbij de Democratische presidentskandidate mogelijk betrokken is. Dat wordt nu nagetrokken.

Een zondag gepresenteerd onderzoek van ABC/Washington Post wees uit dat ongeveer een derde van de kiezers die ertoe neigden op Clinton te stemmen door dit nieuws weer erger aan het twijfelen zijn gebracht. De steun voor Clinton in het 'misschien-kamp' zakte naar 46 procent, nog maar 1 procent meer dan Donald Trump. Dat contrasteert met de grote voorsprong die ze een week eerder had in deze categorie zwevende kiezers.

Swing states

In poll van CBS in dertien 'swing states', waar de onzekerheid nog groot is, zei 71 procent van de ondervraagden dat deze onthulling hun kiesgedrag niet zal beïnvloeden. De campagneleiders van Clinton hebben zondag eens te meer hun verontwaardiging getoond over het optreden van Comey zo vlak voor de verkiezingen en hem gemaand de significantie toe te lichten van de nu gevonden mails. Volgens de Washington Post kende de FBI die al weken voordat Comey melding maakte van het bestaan ervan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen