Amerikaanse Verkiezingen8 nov '16 09:39Aangepast op 8 nov '16 11:52

FBI-directeur James Comey

Auteur: Koos Tervooren

In de laatste week van de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen laat Bernard Hammelburg zijn licht schijnen op alles wat hem de afgelopen campagnedag is opgevallen. Today's item: FBI-directeur James Comey.

Volgens Bernard Hammelburg was zondag een grote nieuwsdag. De FBI maakte bekend dat er geen nieuwe bevinden zijn in het onderzoek naar de uitgelekte e-mails waar presidentskandidaat Hillary Clinton bij betrokken zou zijn. FBI-directeur James Comey lichtte het Amerikaanse Congres daarover in. Opmerkelijk volgens Bernard Hammelburg: 'Krankzinnig, want de politie doet onderzoek en behoort te rapporteren aan het Openbaar Ministerie.'

650.000 e-mails zou de FBI hebben gelezen in een paar dagen. Trump zegt dat dat niet kan. 'Het is ook wel veel hoor', meent Hammelburg. Maar het is een belangrijke gebeurtenis. 'Achteraf zullen we denken, dit is een historische gebeurtenis.' De laatste dagen kan het 'konijn dat Comey uit de hoge hoed toverde' een paar procent verschil gaan maken in de swing states. 'Dus Bern heeft een leuke dag', besloot Hammelburg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen