Amerikaanse Verkiezingen9 nov '16 06:22Aangepast op 12 dec '16 11:51

Nagelbijten bij kamp Clinton

Auteur: Noémi Prent

Inmiddels heeft Trump staten als Florida, North-Carolina en Ohio voor zich gewonnen. Clinton heeft volgens CNN momenteel 209 kiesmannen tegen 238 voor Trump. Moeten we ons opmaken voor President Trump?

Foto: ANP
Foto: ANP

'We mogen nog niet spreken van een uitslag. Maar FOX News en het feestkwartier van de Republikeinen zijn wat agressiever. Die hebben Trump op 254. Michigan is voor FOX voldoende om van een overwinning te spreken. De trend is duidelijk', zegt correspondent Reinout van Wagtendonk.

Feestje bij Trump, treurnis bij Clinton

Kamp Trump rekent zichzelf alvast rijk. 'Het is een feestje hier. Ik heb het gevoel dat ze het gevoel krijgen dat ze er zowat zijn. Het geschreeuw, gejuich, het houdt niet op', vertelt David Hammelburg, aanwezig bij de Republikeinse conventie. Presentator Thomas van Groningen meldt een heel andere sfeer bij kamp Clinton: doodse stilte. 'Buiten stonden 30.000 mensen, maar daar is nog minder dan de helft van over. Hier hoor je niks', vertelt Van Groningen. 'Er gaat ieder moment iets gebeuren, iemand gaat het podium op komen. Ik hoorde net iemand van FOX News zeggen: nog 30 minuten. Dan weten we het.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen