Amerikaanse Verkiezingen9 nov '16 10:56Aangepast op 9 nov '16 13:14

Dit zijn de plannen van Trump

Auteur: BNR Webredactie

Donald Trump wordt de 45e president van de Verenigde Staten. Dat betekent waarschijnlijk een stevige breuk met het beleid van Barack Obama. Dit zijn zijn belangrijkste verkiezingsbeloftes.

Foto: ANP/EPA
Foto: ANP/EPA

Economie

Donald Trump wil in de komende tien jaar zorgen voor 25 miljoen nieuwe banen. De economische groei moet volgens Trump stijgen naar minimaal 3,5 procent per jaar. Als het gaat om handel dan staat Amerika wat de Republikein betreft op de eerste plaats.

Defensie

Trump wil dat het leger wordt uitgebreid tot 540 duizend militairen in actieve dienst. De marine moet gaan beschikken over 350 schepen, de luchtmacht over 1200 gevechtsvliegtuigen en het korps mariniers moet uitgebreid worden tot 36 bataljons. Kortom: Trump wil flink investeren in de uitbreiding van het militaire apparaat.

Immigratie

Als het aan Trump ligt worden immigranten geselecteerd op basis van de kans dat ze succesvol worden in de Verenigde Staten en de verwachtte mate van financiële onafhankelijkheid. Als het gaat over werkgelegenheid, dan gaan de banen en lonen van het Amerikaanse volk wat Trump betreft voor.

Gezondheidszorg

Obamacare wordt afgeschaft en vervangen door zogeheten ‘Health Savings Accounts’. Trump wil dat er een zorgsysteem komt waar de patiënt centraal staat en dat zich richt op keuze, kwaliteit en betaalbaarheid. Verder wil hij dat het mogelijk wordt om zorg vanuit alle staten in te kopen waardoor de zorgmarkt dynamisch wordt.

Wapens

Trump wil de wapenwet zoals die in het 'Second Amendment' staat omschreven beschermen en handhaven. Hij vindt dat er niet getornd mag worden aan het recht dat mensen hebben om een wapen te bezitten. Verder wil hij dat agressieve criminelen hard worden aangepakt en dat gangleden en drugsdealers uit het straatbeeld verdwijnen. Ook wil hij wapenbezitters die de wet handhaven steunen. Volgens Trump verricht de politie uitstekend werk, maar kunnen ze niet altijd overal paraat zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen