Amerikaanse Verkiezingen10 nov '16 15:45

De Twitteraccounts van het Witte Huis: wie krijgt wat?

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Nu Donald Trump de presidentsverkiezingen in Amerika heeft gewonnen en vanaf 20 januari 2017 officieel de bewoner van het Witte Huis is, zijn er ook de nodige Twitteraccounts die van eigenaar moeten wisselen. Maar wie krijgt wat?

Foto: ANP.
Foto: ANP.

@POTUS

Het belangrijkste Twitteraccount die het presidentschap met zich meebrengt, is @POTUS. Oftewel: President of the United States. Op dit moment heeft president Obama nog toegang tot het account met 11,6 miljoen volgers, maar op 20 januari zal de profielfoto veranderen in een portret van Trump. Obama hoeft niet te vrezen voor een verlies aan invloed op Twitter, want op zijn persoonlijke account (@BarackObama) heeft hij aanzienlijk meer volgers: 79 miljoen.

 

Hoe fanatiek Trump het POTUS-account gaat gebruiken wanneer hij hier toegang tot krijgt, is ook maar de vraag. Op zijn eigen account, @realDonaldTrump, heeft hij met 14,2 miljoen volgers namelijk meer volgers dan het POTUS-account.

 

@FLOTUS

Naast een account voor de president, is er natuurlijk ook een prominente plek in de online wereld vrijgemaakt voor de First Lady. @FLOTUS behoort nu nog tot Michelle Obama en heeft 5,8 miljoen volgers. Vanaf 20 januari is het account beschikbaar voor Melania Trump. Voor haar is de toegang tot het FLOTUS-account zeker een promotie, want op haar persoonlijke @melaniatrump-account heeft ze ‘slechts’ 408.000 volgers. Michelle Obama zal er niet van wakker liggen dat ze FLOTUS kwijt is, want op haar eigen @MichelleObama heeft ze er met 5,5 miljoen volgers bijna net zoveel.

@Potus44

De tweets van Barack Obama op het POTUS-account zullen overigens niet verdwijnen. Deze worden overgeplaatst naar het account @Potus44, aangezien Obama de 44ste president van de Verenigde Staten is.

Facebook

Op Facebook is Obama ook actief onder @Potus, waar hij 2,9 miljoen likes heeft. Ook dit account zal worden leegemaakt en vervolgens worden overgedragen aan Trump en zijn team. Dat zal Obama waarschijnlijk een zorg zijn, want zijn persoonlijke Facebookpagina is met 51 miljoen likes veel populairder. Ook de persoonlijke pagina van Trump is met 13,8 miljoen likes populairder dan het Potus-account.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen