Amerikaanse Verkiezingen10 nov '16 23:03

Donald Trump, muzikaal gevat in een Spotify-lijstje

Auteur: Thijs Baas

Als je Obama ergens niet op kon betrappen dan was het wel op een slechte muzieksmaak. Zijn lijstjes met favoriete muziek op Spotify zijn zelfs een regelrechte hit.

Foto: ANP
Foto: ANP

De vraag is dan ook: hoe zou het Spotify-lijstje van Donald Trump eruitzien? Dat kunnen we maar het best aan hemzelf voorleggen. Zo gezegd, zo gedaan, en als we het aan de president-elect zelve vragen vliegt hij uit de startblokken met Aerosmith: 'Dream on'. Nou, met dromen weet The Donald wel raad, zeker als ze werkelijkheid moeten worden. Uiteraard zijn de mannen van Aerosmith fans van Trump. Maar, zegt hij in alle nederigheid: omgekeerd geldt dat in mínstens zo hevige mate. 

Bewondering

Over mate gesproken: ook ex-Beatle en inmiddels al decennialang gelauwerd solo-artiest Paul McCartney is een van Trumps dearest mates. Een fantastische vent, vindt Trump, met wie tout New York wegloopt. En het feit dat McCartney hoogstwaarschijnlijk een iets andere politieke kleur heeft: ach, dat hoeft Trumps bewondering voor de Brit niet in de weg te staan.

En dan mag natuurlijk ook de King of Pop niet ontbreken. Wijlen Michael Jackson wóónde nota bene in één van Trumps gebouwen. En was bovendien - hoe kan het ook anders - een zeer goede bekende van de vastgoedmagnaat. 'Ik kende hem beter dan waarschijnlijk bijna iedereen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen