Amerikaanse Verkiezingen23 nov '16 11:15

Randstad: 'Trump is goed nieuws voor uitzendkrachten'

Auteur: BNR Webredactie

De overwinning van Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou weleens goed uit kunnen pakken voor Randstad. Dat heeft bestuursvoorzitter Jacques van den Broek van het uitzendbedrijf woensdag gezegd in een interview met Bloomberg TV.

Foto: Hollandse Hoogte/Robin Utrecht
Foto: Hollandse Hoogte/Robin Utrecht

'Als je afgaat op wat hij zegt, dan wil hij de Amerikaanse economie verbeteren, dus in die zin zou het goed nieuws kunnen zijn', zei Van den Broek over Trumps zege. Met name investeringen in de infrastructuur zijn volgens de topman hard nodig, en kunnen de vraag naar tijdelijke arbeidskrachten een impuls geven.

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste markt voor Randstad. Het bedrijf is er de op een na grootste speler. 'Maar met een marktaandeel van slechts 4 procent. Dat geeft aan dat er veel ruimte is om te groeien', zei Van den Broek. Wel tekende hij aan dat het in sommige regio's in de VS al erg moeilijk is om aan mensen te komen.

Van den Broek zei verder dat Randstad tot dusver weinig grote veranderingen ziet in Groot-Brittannië, nu de bevolking daar in een referendum gekozen heeft voor een toekomst buiten de Europese Unie. Dat besluit zorgt voor veel onzekerheid, erkent hij. 'Maar dat is in zekere zin ook goed voor ons. Bedrijven zijn voorzichtig en gebruiken veel tijdelijk personeel.'

Van een uittocht van personeel in de financiële sector van Londen naar andere Europese steden is nog geen sprake. Maar als het zover komt, is Randstad voorbereid. 'Als er werk verplaatst wordt van Londen naar bijvoorbeeld Frankfurt, Parijs of Amsterdam, dan zullen wij ook daar zijn', zei Van den Broek.

Gerelateerde artikelen