Amerikaanse Verkiezingen13 dec '16 08:38

Trump verruimt marge in Wisconsin met 131 stemmen

Auteur: Thijs Baas

De hertelling van de uitgebrachte stemmen in Wisconsin heeft niets veranderd aan de uitslag van de presidentsverkiezing in deze Amerikaanse staat.

Toen de kiescommissie maandag klaar was met haar werk, aangevraagd door Jill Stein van de Groenen, bleek de marge van Donald Trump ten opzichte van Hillary Clinton zelfs met 131 stemmen te zijn gestegen. De Republikeinse kandidaat was in Wisconsin tot winnaar verklaard met ruim 22.000 stemmen meer dan zijn Democratische rivaal.

Trump reageerde venijnig op de uitslag in een tweet. ,,De resultaten van Wisconsin zijn binnen en moet je nou eens horen. We hebben nog eens 131 stemmen erbij. The Democraten en de Groenen kunnen nu eindelijk slapen. Oplichterij!"

Stein had een verzoek ingediend omdat de verkiezingsuitslag mogelijk zou zijn beïnvloed door hackers. Dat deed ze ook voor Pennsylvania en Michigan. In Pennsylvania wees de rechter een hertelling maandag af. Hij vond die ,,grenzen aan het irrationele'' en gezien de deadline (dinsdag) ook volstrekt onhaalbaar. Zijn collega in Michigan oordeelde vrijdag al dat Stein daar geen recht op had als niet-gedupeerde kandidaat.

Gerelateerde artikelen