Juridisch11 aug '15 16:34Aangepast op 11 aug '15 17:13

6 jaar cel in hoger beroep voor de Utrechtse serie-aanrander

Auteur: Sangar Paykhar

Vandaag heeft de rechter in Arnhem besloten geen strafvermindering te geven aan Eduard M. De man was in hoger beroep gegaan omdat hij ontoerekeningsvatbaar verklaard wilde worden.

Foto: ANP
Foto: ANP

De man, die bekend staat als de Utrechtse serie-aanrander, was veroordeeld tot zes jaar cel voor twee verkrachtingen en een aanranding in de  periode 2013 en 2014. De aanrander wordt zo genoemd om niet te worden verward met de Utrechtse serieverkrachter die ook afkomstig was uit Nieuwegein.

Verkeerde wiet
M. ontkent niet drie slachtoffers te hebben gemaakt. Wel zegt hij dat hij er niets meer van kan herinneren vanwege het gebruik van verkeerde wiet die hij buiten op straat had gekocht.

Wapens
Naast twee verkrachtingen en een aanranding is de man ook aangeklaagd voor gebruik van een nep-pistool en een mes waarmee de slachtoffers zijn bedreigd. Het mis is door de politie niet gevonden en de serie-aanrander meent niets af te weten van het gebruik van het nep-pistool. Daarom had hij vrijspraak geëist voor die twee feiten.

Ontoerkeningsvatbaar
Eduard M. is onderzocht om te kijken of hij daadwerkelijk ontoerekeningsvatbaar is. De onderzoekers zeggen dat zij hem niet kunnen onderzoeken zolang hij blijft beweren zich niks te kunnen herinneren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen