Juridisch12 feb '16 09:54

16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter

Auteur: Jolijn Mes

De Utrechtse serie-verkrachter gaat voor 16 jaar de cel in. Alle vier de verkrachtingen zijn wettig en overtuigend bewezen volgens de rechtbank.

ANP
ANP

Volgens het OM heeft Gerard T. in twintig jaar tijd achttien slachtoffers gemaakt. Het OM eiste de maximale straf: zestien jaar. Hoewel er maar voor vier zaken voldoende bewijs was, besloot de rechtbank toch de maximale straf op te leggen.

De rechtbank verwijt T. een 'volledig gebrek aan geweten' en ziet zijn volledig zwijgen als een teken dat T. nog steeds alleen aan zijn eigenbelang denkt.

Ongekend grote zaak
Mark van der Wel, verslaggever bij RTV Utrecht, maakte een documentaire over de zaak: "De impact was destijds enorm, er hing een beangstigende sfeer. Het is een ongekend groot onderzoek geweest en heeft tien miljoen euro gekost."


De zestien jaar lijkt veel, maar is niet voor alle slachtoffers toereikend. Van der Wel: "Dat is voor hem een hele poos, maar die dames hebben levenslang. Daarnaast zijn de zaken van veertien slachtoffers dus niet behandeld, omdat er niet genoeg bewijs voor was. Zij kunnen het in feite dus niet helemaal afsluiten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen