Juridisch11 mrt '16 09:23

Nederlandse pedofiel opgepakt in Cambodja

Auteur: BNR Webredactie

Een Nederlandse pedofiel die wordt gezocht door België is gearresteerd in Cambodja. Het gaat om de 60-jarige Pieter C., geboren en getogen in Nederland, maar tot voor kort geruime tijd woonachtig in België.

Foto: ANP
Foto: ANP

C. werd in januari tot 19 jaar cel veroordeeld voor kindermisbruik en het verspreiden van kinderporno, maar vlak voordat de rechtbank van Antwerpen hem had veroordeeld, sloeg hij op de vlucht. Hij werd in Cambodja door zijn buren herkend. Omdat Pieter C. verschillende kinderen in de Filipijnen en Cambodja, waaronder zijn eigen pleegkinderen, had misbruikt, was er internationaal alarm geslagen na zijn vlucht, schrijven Cambodjaanse media.

Aangegeven
Toen zijn buren hem herkend hadden, heeft hij zichzelf maar aangegeven. Het Antwerpse parket is overigens nog niet officieel op de hoogte gesteld van zijn arrestatie. Daar gingen overigens wel uitgebreide onderhandelingen vooraf, via zijn advocaat. Uiteindelijk besefte C. dat hij na alle media-aandacht nooit zou kunnen ontsnappen uit Cambodja. Reden voor de man om zich te melden bij het politiebureau in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen