Juridisch28 okt '15 12:11Aangepast op 28 okt '15 16:59

Gemeente Haaksbergen kan forse claims verwachten

Auteur: BNR Webredactie

De gemeente Haaksbergen kan een paar forse claims verwachten. Dat zegt letselschade-expert Yme Drost. Er had nooit een vergunning afgegeven mogen worden voor het evenement. Dat is het oordeel van de bestuursrechter vandaag. Bij het monstertruckdrama kwamen vorig jaar drie mensen om het leven en veel mensen raakten gewond.

De gemeente Haaksbergen zag in de show geen risico’s die extra veiligheidsmaatregelen nodig maakten, bleek tijdens de behandeling van deze zaak over de vergunning. Haaksbergen heeft zich bij het verlenen hiervan gebaseerd op een eerdere editie van het jaarlijkse auto- en motorevenement. Daarbij was toen echter geen monstertruck.

Erkenning
Voor de slachtoffers betekent de uitspraak vooral erkenning, zegt Drost die 25 gedupeerden vertegenwoordigt: "De gemeente heeft met het afgeven van de vergunning onrechtmatig gehandeld. Dat betekent dat de gemeente aansprakelijk is voor de schade van alle slachtoffers."

De claims, die variëren van enkele duizenden euro’s tot een paar ton, hebben door de uitspraak veel meer kans van slagen.

 

Het zal overigens nog wel een tijd duren voordat de gedupeerden hun schadevergoeding hebben. "Inmiddels zijn twee zaken volledig afgewikkeld. Een definitieve regeling kan pas bereikt worden op het moment dat er een medische eindtoestand is", zegt Drost.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen