Juridisch15 mrt '16 11:14

Eis: 1,5 jaar tegen bestuurder monstertruck

Auteur: BNR Webredactie

Het Openbaar Ministerie eist 1,5 jaar cel voor Mario D., die in september 2014 in Haaksbergen met zijn monstertruck het publiek inreed.

ANP
ANP

 
Het ongeluk kostte aan drie mensen het leven en er vielen 24 gewonden. Tegen de organisator van het fataal afgelopen evenement, de stichting Sterevenementen, eist het OM een voorwaardelijke boete van 25.000 euro. Hiermee wordt alle schuld bij Mario D. in de schoenen geschoven.
 


Professional
De officier is van mening dat de stichting dit niet had kunnen voorzien, zegt verslaggever Harmen van der Veen: "Ze hadden het wel zorgvuldiger moeten voorbereiden. De gemeente wist namelijk helemaal niet dat er een monstertruck zou komen. Maar het OM vindt ook dat de stichting echt blind had moeten kunnen varen op de professionaliteit van Mario D."

En dat is dus een vergissing gebleken: "Niemand heeft het gewild, maar het was wel te voorzien. En als iemand het had kúnnen en móéten voorzien, is het deze Mario D. Dat besef is nu ook bij hem aan het indalen."

D. was de professional in deze situatie, maar gedroeg zich zo niet, volgens de officier van justitie Aidan van Veen: "Hij is de man waar iedereen blind op vertrouwt. En dat mogen ze ook, hij is immers een professional. Maar hij acteert niet professioneel."

Spijt
D. betuigde vandaag spijt aan de nabestaanden en slachtoffers van het drama in Haaksbergen. "Ik kan moeilijk uitdrukken hoe verschrikkelijk erg ik het vind'', zei hij. "Het spijt me echt heel erg wat er is gebeurd. Misschien verzacht het voor slachtoffers en nabestaanden dat mijn leven een nachtmerrie is geworden'', vervolgde D. "Ik hoop dat de nabestaanden en slachtoffers in hun leven toch iets van geluk mogen ervaren.''

Gerelateerde artikelen