Juridisch16 mrt '16 10:13

Twintig tips in onthoofdingszaak

Auteur: Jolijn Mes

De uitzending van Opsporing Verzocht van gisterenavond heeft twintig tips opgeleverd in de zaak van de vermoorde Nabil Amzieb. De tips zijn divers, maar niet concreet, zegt politiewoordvoerster Ellie Lust.

Bloemen op de plek waar het hoofd werd gevonden. Foto: ANP
Bloemen op de plek waar het hoofd werd gevonden. Foto: ANP

In de uitzending werden beelden van een beveiligingscamera uitgezonden, waarop te zien is hoe een man het hoofd van het slachtoffer in een vuilniszak bij zich draagt en vervolgens neerlegt voor shishalounge Fayrouz in Amsterdam. Eerder werd het onthoofde lichaam gevonden in een uitgebrande auto.
 
Volgens Lust is van tevoren goed nagedacht of de beelden wel uitgezonden moesten worden: "We weten natuurlijk niet wat eventueel de consequenties zijn voor de persoon  op de beelden. Daarom vragen we diegene om zichzelf bij de politie te melden, zodat bepaalde tegenstanders hem of haar niet eerder vinden dan wij."

De tips die Lust heeft gelezen zijn voornamelijk  'meedenk-tips': "Dan zeggen mensen dat we eens bij het GVB moeten informeren, omdat er ook bussen langs die locatie komen. Daar gaan we zeker mee verder, maar het is geen concrete aanwijzing."
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen