Juridisch17 mrt '16 18:33

‘Tonnenclaim tegen Meavita maakt grote kans’

Auteur: Didi Levison

De kans dat de claim die oud-werknemers tegen de failliete thuiszorginstelling Meavita hebben ingediend wordt toegekend is groot, zeggen experts.

Image

Loek Hermans en andere oud-bestuurders van Meavita krijgen geen tijd om hun wonden te likken: 65 oud-werknemers willen geld zien. Vakbond FNV staat de aanklagers bij en houdt zeven oud-toezichthouders verantwoordelijk voor het inkomensverlies van de oud-werknemers. In totaal wordt er 700 duizend euro geëist, verdeeld over de zeven voormalige bestuurders. De werknemers eisen geld op van onder andere opgespaarde uren verlof en ontslagvergoedingen die niet zijn uitbetaald.

Gijs van Dijk, bestuurder bij FNV: “We zijn in gesprek met 65 oud-werknemers die zich hebben gemeld voor een schadeclaim. We willen de voormalige managers persoonlijk aansprakelijk stellen voor de schadevergoeding”, legt hij uit.

 

Robert Blom van Faillisementsdossier.nl acht de kans van slagen in deze zaak groot. “Er is een wet op bestuurdersaansprakelijkheid. Deze houdt in dat bestuurders, raad van bestuur, raad van commissarissen, directeuren en managers aansprakelijk kunnen worden gesteld als er bewezen is dat er sprake is van mismanagement”.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen