Juridisch21 jul '16 15:58Aangepast op 21 jul '16 17:24

NS vervolgd voor aanbesteding Limburg

Auteur: Karlijn Meinders

Justitie gaat de NS en meerdere oud-directieleden van het spoorbedrijf en zusterbedrijven vervolgen voor de omstreden aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

Foto: ANP
Foto: ANP

Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte en/of omkoping en het schenden van bedrijfsgeheimen bij de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie naar aanleiding van berichtgeving van de regionale omroep L1. De hoofdverdachten zijn NS Groep NV en een oud-bestuurder, een bestuurder van de transportholding van Abellio, twee bestuurders van QBuzz en een externe adviseur.

In totaal zijn twintig concessies en aanbestedingen onder de loep genomen die tussen 1 januari 2010 en april van dit jaar zijn verkregen door Qbuzz, Abellio en NS. Vanwege onregelmatigheden bij de aanbesteding van het ov in Limburg moest NS-topman Timo Huges destijds het veld ruimen.

De NS zelf laat op haar site weten op dit moment geen nadere mededelingen over de juridische nasleep van de aanbesteding in Limburg te willen doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen