Juridisch31 aug '16 12:34Aangepast op 31 aug '16 14:13

Dagvaarding Vodafone en T-Mobile wegens 'gratis' telefoons

Auteur: Jolijn Mes

Vodafone en T-Mobile moeten mogelijk miljoenen terugbetalen vanwege het aanbieden van 'gratis' smartphones bij abonnementen. Consumentenclaim heeft de twee aanbieders gedagvaard na een uitspraak van de Hoge Raad, die oordeelde dat zulke abonnementen niet geldig zijn.

HH/PA Photos Ltd
HH/PA Photos Ltd

Volgens Bregje Krijnen, consumentenrechtadvocaat bij Udink Advocaten, gaat het om combinatieabonnementen, waarbij het onvoldoende duidelijk was welk deel van de prijs bestemd was voor belminuten en dergelijke, en welk deel van de prijs voor afbetaling van de telefoon.

Hoewel Krijnen denkt dat de consumenten een goede kans maken, hebben Vodafone en T-Mobile laten weten dat zij zich niet herkennen in de uitspraak van de Hoge Raad. Zo zouden ze juist altijd transparant communiceren en heeft de uitspraak van de Hoge Raad betrekking op slechts één geval.

Maar Krijnen denkt daar anders over: 'Uiteraard oordeel de Hoge Raad over één individueel geval, maar daarbij worden wel duidelijke lijnen aangegeven. De Hoge Raad is er vrij helder in geweest hoe het zit wat betreft dit type abonnementen. Dit lijkt me geen steekhoudend argument.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen