Juridisch7 sep '16 13:41Aangepast op 7 sep '16 18:24

Vermeerpop-ophanger: 'geintje'

Auteur: BNR Webredactie

Ferdi T., die in februari bij een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord een opblaaspop die Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer moest voorstellen aan een strop over een railing hing, heeft een onvoorwaardelijke werkstraf van 60 uur gekregen.

Verdachte Ferdi T. in de rechtbank eind augustus. Foto ANP
Verdachte Ferdi T. in de rechtbank eind augustus. Foto ANP

Ook kreeg de 27-jarige T. uit Wageningen wegens belediging en bedreiging van Vermeer een stadionverbod van twee jaar. Voor de Amsterdamse rechtbank verklaarde T. dat zijn actie bedoeld was geweest als een 'geintje'.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie nog een werkstraf van 80 uur, waarvan veertig voorwaardelijk en een stadionverbod van drie jaar.

Ajax betaalde al een boete van 10.000 euro voor de 'stroppop'. Ook moesten de twee tribunevakken van de ArenA leeg blijven tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers.

Op het witte shirt van de 'stroppop' stond aan de ene kant de tekst 'Vermeer 1'. Aan de andere kant stond 'NSB'. De doelman, die jarenlang bij Ajax voetbalde, stapte aan het begin van het vorig seizoen over naar Feyenoord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen