Juridisch23 sep '16 12:00Aangepast op 23 sep '16 12:46

Eind november regiezitting moord Everink

Auteur: BNR Webredactie

De rechtbank van Utrecht heeft het verzoek tot voorlopige vrijlating van Mark de J., verdachte van de moord op zakenman Koen Everink, afgewezen. Eind november zal een nieuwe regiezitting plaatsvinden.

Agenten bereiden de reconstructie voor bij het huis van Everink. Foto: ANP
Agenten bereiden de reconstructie voor bij het huis van Everink. Foto: ANP

De zitting bij de rechtbank in Utrecht rond de moord op Koen Everink werd een half uur geschorst voor beraad op het verzoek tot opheffing van de voorlopige hechtenis van de hoofdverdachte, tenniscoach Mark de J. (29). Dat verzoek werd afgewezen, omdat de rechter de verdenkingen te sterk achtte: vooral de bloedsporen van Everink in de auto en het bezit van een van zijn horloges woog daarbij zwaar voor de rechtbank.

Vanochtend bleek bij de rechtbank in Utrecht dat het OM op zijn vroegst eind november klaar denkt te zijn met het onderzoek naar de moord. De verdachte, oud-coach van tennisser Robin Haase, zit al sinds begin maart in voorarrest.

De J. ontkent dat hij Everink met messteken om het leven heeft gebracht. Het OM denkt dat hij dat wel heeft gedaan, omdat hij gokschulden had bij de zakenman uit Bilthoven. Volgens de advocaten van De J. heeft het OM zich zo vastgebeten in dit scenario dat elke andere mogelijkheid niet eens wordt onderzocht. 'En ondertussen duurt het onderzoek naar onbeduidende details eindeloos', zeiden zij.

Gerelateerde artikelen