Juridisch3 okt '16 17:45Aangepast op 3 okt '16 18:12

Doorbraak in moordzaak volleybalster Ingrid Visser

Auteur: Kay Rutten

Eén van de Roemeense verdachten in de moordzaak van volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein heeft de moorden bekend.

Foto: HH/José Bretón/Cordon Press
Foto: HH/José Bretón/Cordon Press

De Roemeen, Valentin I., zegt dat het een 'groot ongeluk' was: 'Ik ben niet betaald om ze te vermoorden, het liep gewoon zo.' De Roemeen zou in mei 2013 Severijn in een vakantiewoning in het Spaanse Murcia met zijn vuisten hebben neergeslagen. Daarna zou hij Ingrid Visser met een asbak en een glazen vaas hebben geslagen. I. lijkt hiermee de zaak te willen afzwakken naar een poging tot doodslag.

Zakelijk geschil

Ook de hoofdverdachte, de Spanjaard Juan C., heeft bekend de opdrachtgever te zijn van de moorden. C. was de voorzitter van de volleybalclub in Spanje waar Ingrid Visser heeft gespeeld maar ook zakenpartner van Severein. Een zakelijk geschil tussen de Spanjaard en Severein zou aanleiding zijn voor de verschrikkelijke gebeurtenis. Volgens C. is de Roemeen degene geweest die de lichamen van Visser en Severein in stukken heeft gehakt, vervoerd en heeft begraven.

Danko de Rus

Eerder kwam C. met het verhaal dat de Russische maffia achter de moorden zou zitten. De maffia zou een conflict hebben met Severein, niet de Spanjaard. Een zekere 'Danko' zou de dader zijn geweest. Maar de Spaanse politie vond geen enkel spoor van deze mysterieuze Rus. Ze vonden wel bonnetjes bij de Roemenen voor het kopen van zoutzuur en het huren van een vakantiewoning. In die vakantiewoning werden de lichamen van Visser en Severein gevonden. De bonnetjes wijzen op voorbedachten rade en dat sluit poging tot doodslag uit.    


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen