Juridisch4 nov '16 11:56Aangepast op 4 nov '16 14:44

34 jaar voor moord Visser en Severein

Auteur: Karlijn Meinders

De rechtbank in het Spaanse Murcia heeft de twee hoofdverdachten van de moord op volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein veroordeeld tot 34 jaar cel. De eis was 50 jaar.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het gaat om de 39-jarige Spanjaard Juan C. en de Roemeen Valentin I. (62). Volgens de jury was Juan C. het brein achter de dubbele moord. De juryleden achtten bewezen dat C. Valentin I. en de andere verdachte had ingehuurd om de moorden uit te voeren. Juan C. was financieel manager bij de volleybalclub CAV Murcia waarbij Visser van 2009 tot 2011 speelde. Hij had een zakelijk geschil met het Nederlandse stel.

Doorbraak

Begin deze maand was er een doorbraak in de moordzaak. Eén van de Roemeense verdachten in de moordzaak, Valentin I., bekende de moorden. Volgens hem was het een 'groot ongeluk': 'Ik ben niet betaald om ze te vermoorden, het liep gewoon zo.' De Roemeen zou in mei 2013 Severijn in een vakantiewoning in het Spaanse Murcia met zijn vuisten hebben neergeslagen. Daarna zou hij Ingrid Visser met een asbak en een glazen vaas hebben geslagen.

Een derde verdachte heeft vijf maanden celstraf gekregen. Verwacht wordt dat het Openbaar Ministerie in beroep zal gaan.

Gerelateerde artikelen