
Vasco van der Boon, verslaggever van het Financieele Dagblad, was aanwezig in de rechtbank in Almelo en acht de kans dat Visser daadwerkelijk de bak in moet wel degelijk aanwezig. ‘Het is een reële kans. Hij heeft de valsheid in geschriften bekend en dat er geld naar hem toe is gegaan bestrijdt hij ook niet. Dat zijn bankiers ervan wisten pleit Visser niet vrij.’
Kat in het nauw
Volgens de officier van justitie was Visser een kat in het nauw. ‘Het businessmodel van Eurocommerce was ten dode opgeschreven door de kredietcrisis. De negatieve kasstroom kwam boven de honderd miljoen. Toen Ger Visser doorkreeg dat zijn bedrijf ten dode opgeschreven was, is hij gaan malverseren. Hij wilde niet eindigden in een rijtjeshuis met kleding van de Zeeman’, aldus Van der Boon.
Volgens justitie heeft Visser voor miljoenen aan boedel onttrokken terwijl hij wist dat zijn bedrijf op instorten stond. Zo had hij onder meer een restaurant en de Stal Eurocommerce voor een schijntje aan zijn kinderen verkocht. Visser bestrijdt dit. Wel geeft hij toe dat hij contracten heeft vervalst om bij banken leningen los te krijgen. Het OM eiste ook gevangenisstraffen tegen Vissers vrouw, zoon en dochter: respectievelijk twee jaar, een jaar en tien maanden.