Juridisch17 nov '16 20:30

'Posbankverdachten blijven langer vastzitten'

Auteur: BNR Webredactie

De twee verdachten in de zaak van de Posbankmoord blijven langer vastzitten. Volgens Omroep Gelderland werd hun voorarrest donderdag met negentig dagen verlengd.

Een gedenkteken in natuurgebied de Posbank waar in 2003 de 44-jarige Alex Wiegmink verdween tijdens een rondje hardlopen. Foto ANP
Een gedenkteken in natuurgebied de Posbank waar in 2003 de 44-jarige Alex Wiegmink verdween tijdens een rondje hardlopen. Foto ANP

De twee zitten sinds begin november vast nadat een van de verdachten zich op het politiebureau meldde en een ander werd opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Alex Wiegmink in 2003.

Het gaat om een 55-jarige man uit Boekel en een 43-jarige man uit Veghel. Ze zitten niet meer in volledige beperking, waardoor de mannen familie mogen ontvangen en bijvoorbeeld kranten kunnen lezen. De twee mannen zijn dertien jaar geleden ook al gehoord door de politie, maar toen als getuigen.

Wiegmink, een schilder uit Drempt van 44 jaar oud, verdween in januari van dat jaar na een rondje hardlopen op de Posbank in het Gelderse Rheden. Zijn lichaam werd later door de politie verbrand teruggevonden in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen